Horoscoop zonder geboortetijd.

Astroloog

Een astroloog kan aan de hand van uw geboortehoroscoop verschillende dingen afleiden. Om een paar voorbeelden te noemen, hoe komt u over op de buitenwereld, waar wordt u blij van, wat voor eigenschappen zoekt u in een partner, wat voor soort werk past goed bij u en nog veel meer.

Weet u bijvoorbeeld dat u een Ram kunt zijn, maar de buitenwereld als een Stier kunt bekijken?

Om een geboortehoroscoop te kunnen bekijken zijn naast de geboortedatum, ook de geboorteplaats en geboortetijd nodig. Deze laatste weet niet iedereen. Zonder tijd kan wel globaal naar de geboortedag gekeken worden, maar het is niet mogelijk een goede huizenverdeling te maken, zoals in het voorbeeld.

De huizen (taartpunten) geven de verschillende levensgebieden weer. De geboortetijd kan bij de gemeente waar u bent geboren worden opgevraagd. U kunt een uittreksel uit het geboorteregister opvragen. Vanwege de wet op de privacy kan alleen de persoon zelf dit doen. Vaak kan het ook per mail, of is de gemeente bereid het op te sturen.

De horoscoop is de basis van de persoonsbeschrijving. Hier kan ook een jaarhoroscoop (een solaar) van afgeleid worden die de accenten voor het lopende jaar (ca. van verjaardag tot verjaardag) aangeeft. De geboortehoroscoop is een statisch plaatje, de planeten lopen aan de hemel natuurlijk gewoon door. De actuele standen kunnen om de geboortehoroscoop heen gelegd worden om te kijken hoe de planeten uit de eigen horoscoop wel of niet op dit moment geraakt worden.

En door middel van een oud systeem uit de klassieke astrologie kunnen voor een periode nog andere accenten gelegd worden.

Voor velen is het altijd de uitdaging geweest astrologie te vertalen naar huis-, tuin- en keukenniveau. Astrologie is praktisch toepasbaar. De (soms ingewikkelde) theorie is interessant, maar het is veel leuker als men er in het dagelijks leven iets aan heeft.