Liefde isLiefde is

Liefde is….De liefde heeft voor iedereen een andere betekenis. Waar de één aangeeft dat je zelfs van zijn stinkende sokken zou moeten houden, geeft de ander aan dat een regelmatige romantische avond toch wel belangrijk is. Maar wat is die liefde toch die elkaar een leven lang zou kunnen verbinden?

In mijn queeste naar het antwoord, zat ik op een avond uiterst verveeld naar een televisieprogramma te kijken en zag een oudere man die zijn visie gaf op een lange vriendschap. Meteen kreeg ik een glimlach op mijn gezicht. De man sprak vanuit zijn levenslange ervaringen en zei: “Interesse en zorg voor elkaar en een slecht geheugen.”Met name dat “slechte geheugen” toverde een lach op mijn gezicht. Je moet wel vele dingetjes en gebeurtenisjes willen vergeten die niet zo leuk zijn geweest in je relatie. Doe je dat niet, dan stapelen deze gebeurtenissen zich zo hoog op, dat je alleen nog maar in verwijten over het verleden met elkaar praat terwijl je niet meer ziet wat je op dit moment wel leuk vindt aan elkaar. Dan krijg je gesprekken als: “Je gooit al 10 jaar lang je stinkende sokken naast de wasmand en je kijkt iedere zondag naar sport.” Om vervolgens het antwoord te krijgen: “Je zeurt al 10 jaar over mijn sokken en de sport. Kan je nu echt niets anders over mij verzinnen?”

Nee hoor, voor mij niets van dat alles. Ik heb mijn antwoord gevonden. Ik zit liever gezellig samen met mijn partner te kletsen en te lachen onder het genot van een goed glas wijn en ben vergeten, dat hij na zijn drukke werkdag, vergeten is de vuilniszak buiten te zetten.  😉 

 

Manuela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liefde is voor mij gezellig samen met mijn partner te kletsen en te lachen onder het genot van een goed glas wijn en dat ik vergeten ben, dat hij na zijn drukke werkdag, vergeten is de vuilniszak buiten te zetten.